lemon tree

Sjukt mysig dag på jobbet. Det är så himla fint när jag får jobba med mina favoritbrudar, Aldi och Nanne. Vi hängde mest i solen och jag kände mig som en skogsnymf. Jobbade 7-16. Nästa lön kommer bli nice. Eller åtminstone mer nice än den förra.
Nu sitter jag här hemma och kurerar mig med ingefära, citron och honung. Snart ska jag och mami äta middag och kolla på "Ice Age". Vet inte hur jag lyckades övertala henne till det filmvalet, men vi får väl se.
Annars ska jag mest hålla tummarna en massa för en sak som hade varit sjukt nice. Så det så.

space for bass

Så, igår. 9.30 var jag på bikramyoga för Eleonora och det gick ännu bättre än förra gången. Känner mig starkare och starkare för varje dag som går. Sedan drar man till Rhodos i två veckor för att njuta av sol, bad, margaritas och kalamaris och så kommer man hem och så får man börja om på nytt igen, men det är det värt!
Efter yogan jobbade jag, det vill säga satt i parken, spelade Uno, lyssnade på musik och njöt av jordgubbar, körsbär och Yoggi Yalla. Hann även med en fika på det där mysiga cafeét mitt i parken bakom slottet.
På kvällen hann jag ta ett andra dopp i havet med mami innan jag tog på mig världens vackraste kaftan och cyklade in till Limhamn där jag åt middag med fina Johanna på Nama. Ett perfekt sätt att avsluta en onsdag.
Nu är det alldeles för tidig morgon och jag är alldeles för pigg och ska snart dra till jobbet.
Fina Johanna!

zrodlo

Mrr, jag har lite ont i halsen. Det är inte okej. Jag tänker låtsats som ingenting och hoppas på det bästa. Solen skiner ju! Jag är frisk som en nötkärna! Nu drar jag strax till bikramyogan, sedan ska jag jobba och ikväll ska jag äta middag på Nama med två fina pinglor.

kantum

Jag har trots motsättningar haft en väldigt mysig dag i stan med Nanne.
Införskaffade den vackraste klänningen, eller snarare kaftanen jag någonsin skådat. Införskaffade även en gul bikini och lite nytt sminktjafs. Åt lunch på Basement. Njöt av en Redfellas-juice vid kanalen och blev överraskad av Tore som påstår att han kommer från Härjedalen, men vi vet ju alla att han egentligen är från Rumänien. Tog en ischai med Hanna, Milla och William på Barista, ett kärt återseende.
Solen har skinit hela dagen och jag har sprungit runt i en kort, blommig klänning. Precis som det ska vara.
18.00 var jag i parken och yogade. Helt underbart!
Nu är jag hemma och myser i min nya vackra skapelse och då pratar jag inte om bikinin.
Mami och jag har nu kollat klart på allt extramaterial som fanns på allra första säsongen av "Star Trek". Till det hade vi sparris, fiskpinnar, tomat, mozarella, basilika och kall glögg. Inte helt fel.
Såhär snygg var jag idag.

aldrig ensam

Så, igårkväll jobbade jag, det vill säga att jag såg filmen "Bad Teacher" på bio.
Efteråt kom Nanne och mötte mig. Vi tog en promenad i det härliga solskenet och jag fick en härlig adrenalinkick på vägen när en gammal förälskelse kom åkandes på sin longboard. Insåg ganska snabbt att det inte är värt att slåss mitt på en ljus måndagskväll. Egentligen aldrig.
Vi åkte hem till mig, åt guacamole i min säng och kollade på "Modern Family".
Idag är det underbart väder och Nanne har tvingat med mig till stan istället för stranden. Damn you Nanne! <3

debut

Åh, bikramyogan gick tusen gånger bättre idag. Så himla skönt! Jag tänker köra stenhårt fram till att jag lämnar landet om mindre än två veckor. Ännu bättre är att yogar gratis tack vare karmayogan som jag gjorde direkt efter bikramyogan idag. Underbart!
Nu är jag hemma. Vädret är fantastiskt. Jag ska njuta av en lunch och jordgubbar på balkongen. Sedan ska jag konstigt nog på bio.

the lottery

En söndagskväll då jag och mami njöt av vår fantastiska pasta pesto och nördade ner oss totalt i allt extramaterial från första säsongen någonsin av Star Trek. Dock hann vi inte kolla igenom allt, så vi får väl fortsätta idag. Åh, varför föddes jag inte som en Vulcan?
Nu har jag ingen mer glass hemma. Det kanske är en bra grej för min mage, men inte för mitt hjärta. Åh, glass är så gott!
Nu är det en ny vecka och jag är uppe med tuppen som vanligt. Det har liksom blivit till en vana att gå upp oheligt tidigt. Sovmorgnar är ovanliga i mitt liv nuförtiden. Strax ska jag iväg på bikramyoga och därefter karmayoga. Jag är starkare än vad jag tror. HEJA HEJA.

in the end, there's only love

Min lördagskväll bestod av filmerna "Ever After" och "Red", räkor och glass. Precis som det ska vara ibland.
Idag blev en supermysig söndag. Mami och jag har varit på yogaworkshop hos Cristiaana i Köpenhamn. "To age with grace". Nu är jag dock helt slut, men ser fram emot den kommande veckan som är fylld av jobb och häng med fint folk.

gumption

En fin fredag.
Bestämde mig för att jag behövde en sovmorgon mer än bikramyoga. First sleep, then yoga. Chillade hemma hela förmiddagen. Framåt eftermiddagen satte jag mig i bilen och körde hem till Nanne där jag blev bjuden på midsommarlunch. Därefter åkte jag och Nanne till Riseberga där vi firade en helt fantastisk midsommar med Anna, Björn, Prins Fredrik och Rodde. Vi grillade en massa, hade världens bästa dessertbord, drack dyrt rödvin och Limoncello, spelade fotboll, frisbee och rishatt och bara hade det helt underbart fint. Jag är så tacksam för att jag har världens finaste vänner.
Idag är det en långsam lördag, hehe. Nanne och jag sov kanske ett par timmar, men klockan 7 var vi redo på jobbet. Nu är jag hemma och jag är trött. Tänker inte röra mig särskilt mycket idag. Så är det.
Det dansas för lite i denna värld. Det är nog mest det jag vill säga med denna bild.

chelsea girls

En trevlig torsdag.
10.40 hade jag ett besök hos min hudläkare som jag inte träffat på fem år. Mina atopiska eksem har aldrig varit så obefintliga som de är nu. Mina händer ser ut som en vanlig människas händer för första gången i mitt liv. Mami hade ett besök hos sin hudläkare på våningen ovanför fem minuter efter mig, så jag följde med på studiebesök och fick titta på när de skar bort massa saker från hennes kropp. Spännande.
Efter läkarbesöken sprang vi runt på stan en stund och jag fixade nytt anteckningsblock, två magtröjor, en kjol och massa nödvändigt från Apoteket.
13.00 var det dags för karmayoga.
18.00, yoga i parken.
Kvällen tillbringade vi i soffan med kronärtskockor och glass (inte tillsammans såklart) framför filmen "Mr. Nobody" som var helt fantastisk. SE DEN.

fact-fiction

En otrolig onsdag. (Okej, den kanske inte var så otrolig, men den här veckan kör jag på tema-komma-på-ord-som-börjar-på-samma-bokstav-som-dagen-i-sig, för jag har inget liv.
12.00 var jag tillbaka i bikramstudion efter ett par veckors uppehåll och det var tufft, riktigt tufft. Eleonora pushade mig så hårt som det gick, men luftrören och ryggen krånglade. Det går bättre imorgon.
14.30-20.30 jobbade jag.
Kvällen tillbringade jag i soffan med mami, bruschetta, pizza, glass och filmen "Four Lions" som var fantastisk. SE DEN. Speciellt du, Nanne!

det löser sej

En trevlig tisdag.
Jobbade 11-21.30. På dagen åkte vi till Lund och hade midsommarfest tillsammans med två andra fritids för funktionsnedsatta barn och ungdomar. Det var hur trevligt som helst med mat, tipsrunda och dans runt midsommarstången. Jag kommer inte ens ihåg när jag dansade runt midsommarstången senast. Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på midsommar förra året?
Min kväll tillbringade jag i soffan framför "Forrest Gump". Satt och funderade på om det kunde vara första gången jag såg den. Mycket möjligt. Fantastisk är den i alla fall. Speciellt på VHS.
Nu ska jag snart återvända till värmen i bikramstudion för första gången på hur länge som helst. Åh, vad jag har saknat det.

blow wind, blow / powziwaj ziatrecku

En mysig måndag.
Jag jobbade 9-17 och sedan jobbade jag lite till, det vill säga ta en sväng förbi Triangeln och äta middag på Tamnack Thai.
När jag kom hem så hade vi fint besök. Alicia, Harry och Harrys superduperfina franska bulldog Malte som jag ville kidnappa. Vi åt paella, drack rödvin, pratade om allt mellan himmel och jord och hade det allmänt trevligt.
Hann även gå en runda runt Ön med Malte.
Rolig sak som hände igår. Jag såg fyra poliser i en civilbil bryta mot lagen två gånger på mindre än en minut. Först står de och tar en pissepaus bakom en container på jobbets parkering.
När jag kommer gående hoppar de allihopa in i bilen och sekunden efteråt kör de mot rött.
Underbart!

better be

Tillbringade söndagskvällen framför filmen "Footloose" som antagligen är en sådan film som alla människor har sett och måste se. En klassiker? Åh, jag ville bara dansa. På riktigt. Jag vill fortfarande dansa. Det spritter i benen på mig. Får väl ta några danssteg till jobbet helt enkelt. Sittdansar gör jag ju alltid i Fiestan ändå.

lost in detroit

Fredagen slutade med att jag inte fick ett liv, fast ändå. Jag jobbade 12-20 och sedan kom Björn hem till mig och hängde, så helt hopplös var jag ju inte.
Lördagen var fantastiskt rolig. Jag var på födelsedagsfest/utflyttningsfest hos Scotte, Becci och Emilia på Simrishamnsgatan. En kväll fylld av chokladfontänsdoppande, låtsatsmustascher, dancing-in-the-moonlight-dans, ihopklämda-i-fönstret-samt-på-den-lilla-balkongen-cigaretter, en hel del drinkar och mycket skratt. Tog en sväng förbi Debaser, men det suger ju när man tappar bort ens egentliga polare.
Förlåt Nanne, men det slutade med en taxiresa hem, trots vårt gemensamma taxiförbud. Dock så insåg jag att det där förbudet inte kan gälla när man ensam ska ta sig hem mitt i natten när bussarna slutat gå och man inte har en cykel tillgänglig. Eller?
Titta så snygga vi var i våra mustascher. Ulrika, jag, Jocke, Becci och en Emilia i bakgrunden. Dock är det jobbigt att de typ ramlar av när man skrattar och det gör man ju hela tiden när man har dem på sig för man ser så knasig ut.

to the other woman

Yesterday, torsdag.
9.00, viktigt möte på jobbet.
13.00, karmayoga.
18.00, yoga i parken.
That's it.
Nu sitter jag här och har ont i vänstra näsborren och väntar på besked.
Ska jag jobba 10-16 eller 12-21.30, det vill säga, ska jag ha ett liv ikväll eller inte?

holy

Jag kommer ihåg när jag började jobba i Arlöv för lite mer än ett år sedan. Jag tyckte att det var så fantastiskt att ha ett jobb utan fasta tider, där man även kunde jobba på helger and so on. Ett oerhört oregelbundet arbete helt enkelt. Nu tror jag nästan att jag börjar ångra mig. Jag längtar efter rutiner och ett riktigt måndag-till-fredag-jobb. På ett ungefär i alla fall. Först, måste jag dock komma in på min utbildning.

22:26

Jag har jobbat i princip hela dagen, det vill säga hänga på Malmö Museum, Tekniska Museét och på Ribban. Tro det eller ej, och bättre sent än aldrig, men idag tog jag första doppet i havet. Det gick snabbt, men det var välbehövt.
Suss tittade förbi ikväll. Det gjorde mig glad.
Annars har jag mest tillbringat kvällen i soffan med mami och "Morden i Midsomer".

amarain

Så, igår jobbade jag 8-16 och det var bra och sådär. Tisdagskvällen blev dock ännu bättre.
Jag och Nanne begav oss till Debaser, snyggare än någonsin, och mötte upp med världens finaste kollegor, Hanna och Maja. Vi käkade Toast Skagen och drack oss igenom hela drinklistan. Scotte kom även förbi och hade intervju med oss för att se om vi är vettiga människor att dela en lägenhet med. Det tycker jag att jag är i alla fall.
Nu ligger Nanne i min säng och bråkar om "tanzen tanzen, peppen peppen"-listan på Spotify. Hennes hat mot Jan Johansen är starkare än vad jag trodde.
Såhär snygga var jag och Scotte igår på Debaser. Speciellt Scotte som skämdes litegrann för sin 9D-tröja. Hon var söt ändå.

one love

Somnade kanske lite för sent inatt, men jag fastnade i att måla naglarna och läsa tidningar. Så kan det bli ibland. Nu är jag i alla fall uppe och peppar med Jennfier Lopez. Börjar jobba om exakt en timme. Innan dess, hallon/blåbärssmoothie och KAFFE! Idag känner jag mig som Pappa Rudolf i "Sunes sommar" när han får kaffeabstinens. Undvek kaffe helt och hållet igår, därav den eviga huvudvärken. Åh, jag älskar att vara vuxen.

victory

Solen sken hela dagen och till slut kröp jag ut ur min lilla grotta som jag egentligen inte ville befinna mig i. Jag mötte upp med världens finaste Anna. Vi satt på en filt vid havet i en kohage, tittade ut över bron, kom fram till att kobajs luktar svensk sommar och invigde min nya bärbara högtalare.
Ikväll har jag passat min lil'sis'. Det var myspys. Hon är bäst.
Jag har huvudvärk, men offrade den sista vattenflaskan till mami som nu påstår sig ha fått en släng av det jag hade igår. Note to self: skaffa en sådan där som mäter hur hög feber man har, om man nu har feber alltså. Vi kan nog vara den enda familjen i Sverige som inte äger en sådan där makkapär. Åh, älskar det ordet. Makkapär. Det får vara hur felstavat det vill. Makkapär. That's the name.
Förresten så fick jag världens finaste fotlänk av Anna idag, så nu låter jag som en kisekatt varje gång jag tar ett steg. Inte för att jag vill vara en kisekatt som i det där konstiga CSI-avsnittet, men det låter plingelingeling när jag promenerar och det är fint. Ska försöka mig på det där med tåring snart också.
Man blir lite stolt när ens fem år gamla lil'sis' kan ta en såhär fin porträttbild på en med en tung systemkamera.

africa

I fredags jobbade jag 13-21.30 tillsammans med världens bästa Nanne.
I lördags jobbade jag 8-16. Efteråt körde jag och hämtade Nanne. Vi stack till Netonet och fixade bärbara högtalare som ska få hänga med oss till parken och stranden i sommar. På kvällen åt vi middag med mami och moster på Hai.
Igår mådde jag illa från det att jag vaknade men bestämde mig för att dra till jobbet ändå, i förhoppning av att det skulle bli bättre. 7-16 skulle jag ha jobbat, men 8.30 fick Nanne komma och byta av mig. Tusen tack för det! Stack hem och sov till cirkus 16.00. Förflyttade mig ner till soffan och stannade där till cirkus 21.00. Sedan gick jag och lade mig igen.
Vilka spännande dagar jag har haft.

love is all around

I onsdags jobbade jag 13-17. På kvällen tog Fanny studenten så då var det dags för kalas. Dock mådde jag inte så himla bra och stack hem tidigt och somnade innan klockan ens var tio.
Igår tillbringade jag hela dagen i sängen/soffan eftersom jag fortfarande mådde kasst.
Idag mår jag dock mycket bättre och ska jobba.
Idag tar Mediegymnasiet studenten och jag är lite avundsjuk.

cirque du bébé

Igår var det kvavt, riktigt kvavt. Jag väntar på ytterligare ett åskväder. Det är välbehövligt. Jag jobbade från 13-17 och sedan fortsatte jag med det andra jobbet, det vill säga ha picnic i Kungsparken. När jag kom hem var jag riktigt utmattad. Min kropp är inte gjord för snabba anpassningar till vädret. Mami lyckades dock tvinga med mig på en storhandling och det var nog ännu mer välbehövligt än det där åskvädret som jag hoppas på.
Igår blev jag dessutom officiellt masin, det vill säga mammas kusin (Ja, jag har hittat på ordet själv). Min vackra kusin Paulina och hennes karl Peter fick igår en liten dotter. Klockan 16.10 föddes den lilla prinsessan. Jag gick runt med moderskänslor hela kvällen och denna morgon drömmer jag om ett stort kollektiv där jag kan bo med alla mina älskade vänner, deras respektive och framtida ungar. Vem är på?

sick monkeys

Det var faktiskt skönt att inte jobba igårkväll, med tanke på att jag ska jobba alla dagar denna veckan förutom torsdag. Fick en del saker fixade här hemma istället. Insåg hur mycket skit man har som bara ligger i förrådet och skräpar. Har åtminstone fyllt en flyttlåda med saker som barnen kanske kan sälja på loppis på lördag. Vi får väl se. Jag borde ha loppis själv och bli av med allt. Det är ju knappt att man kommer in i förrådet. Hittade dessutom en massa gamla skolarbeten från högstadiet. Alltid lika roligt.
Det åskade och blixtrade som bara den inatt. Jag älskar det. Jag sover som bäst då, även om jag inatt drömde en massa om skog som växte ovanför mig som ett moln och så blixtrade det där också.
Jag är ute i god tid idag. Behöver egentligen inte gå upp förrän om cirkus en kvart. Nåja. Nu fick jag lite mer saker fixade.

another weekend

Igår kväll kom jag hem efter en fantastisk helg i Stockholm. Vi hade kick-off med den nya projektledargruppen i Sveriges elevråd - SVEA, det vill säga mig själv, Amanda, Jossan och till viss del Jens. Vi tillbringade största delen av tiden utomhus eftersom det nya kansliet inte är riktigt som det borde vara ännu och för att det var fantastiskt fint sommarväder. Vi har picnicat en massa, bränt oss i solen, jobbat hårt, skrattat mycket, promenerat mycket, kollat på BBC-dokumentärer, städat det äckliga köket, pratat med Kustbevakningen, ätit marängsviss and so on. Jag hann till och med krama Tebe och det behövdes.
Idag har jag jobbat en liten stund, det vill säga sitta på en balkong, prata och äta glass. När jag sedan kom till det "riktiga" jobbet, så visade det sig att jag inte alls skulle jobba. Så då åkte jag hem igen. Har städat och ätit middag. Nu ska jag snart ner i förrådet och hitta saker som barnen kan sälja på loppis på jobbet på lördag.
Såhär snygga var jag, Amanda, Jossan och Jens när vi i fredags satt vid vattnet, hade picnic, jobbade hårt och hade vildmarkskubb.

fin fredag

Igår var en fin torsdag. Jag var på bikramyoga och sedan karmayogade jag. Eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma hos mig med Alexis, Björn, Ditte och Mimmi. Vi fixade mina dreads, åt en god middag med chokladpudding till efterrätt, satt på min sten vid havet och rökte vattenpipa.
Idag är det fredag och jag ska snart sätta mig på tåget till Stockholm för en helg på Sveriges elevråd - SVEAs nya kansli med projektledargruppen. It's gonna be awesome!

california girls

Onsdagen var fylld av solsken, häng på balkongen, god frukost, jobb, chinabox, picnicfilt, glass, Nanne, kronärtskocka och "Fem myror är fler än fyra elefanter". En bra dag helt enkelt.
Det är nu torsdag och solen är fortfarande här. Precis som det ska vara.

vi var barn då

Läkarbesöket igårmorse resulterade i att jag fick recept på samma inhalator jag hade för cirkus tio år sedan. Tog även ett blodprov för att kolla så att allt står bra till i kroppen.
Köpte med mig surdegsbröd och svenska jordgubbar hem till frukosten.
13-17 jobbade jag.
18.00, yoga, sedan hem och hänga med Nanne.
Idag har jag tillbringat morgonen på ungdomsmottagningen, hurra.
Snart ska jag till jobb.

RSS 2.0