Betties Galleria

Satt och läste Fokis blogg och kände peppen på att vara med i hennes senaste tävling där man kan vinna ett namnhalsband från Betties Galleria.

Tänkte att det hade varit hur fint som helst att ha Nic i silver runt halsen.

dagens yes please!


10:27

Det är tisdag. Jag vaknade av att hemtelefonen ringde. Lika bra att gå upp, var min tanke. Nu kan man väl säga att jag sovit ut efter helgen i Stockholm. Ni som känner mig väl vet att jag hade kunnat sova en evighet längre. Idag är det mycket som ska fixas och donas. Så det är väl lika bra att köra igång. Kanske att man ska hinna baka blåbärsmuffins också. Och dricka te. Det är bra för halsen.

(jag kan inte andas)

Så jag säger godnatt nu.

the tower of learning

Rufus Wainwright, vilken röst, vilken man (julklapp tack?).

Klockan är för tidigt, men jag är uppe ändå. Har inte sovit många timmar. Suss och jag satt uppe hela natten och kollade på Gilmore Girls och drack vatten. Typ. Nu ska jag göra mig iordning och äta en fet frukost. Sedan bär det av (för andra gången i år) till Skånes Djurpark.

HAPPY TIMES.

nothingman

Idag firar jag och Suss tre år tillsammans. Var hemma hos henne en stund igår och bara låg i soffan och glodde på dålig tv och åt världens godaste cheesecake. Planen var egentligen att vi skulle ut och äta middag tillsammans ikväll, men vi är båda två fattiga så vi får stanna hemma och göra något billigt och mysigt istället. Så nu ska jag göra mig iordning och sedan får vi se vart kvällen tar oss.

PUSS.

they do, they don't

Jag har en riktig mysdag. Jag vill bara mysa. Jag bara myser. Fast det är inte lika mysigt att mysa ensam som att mysa med någon man tycker om.

Jag har precis vunnit 160 kr. Eller ja, morfar och hans miljonlotteri. Ska skicka ett mail och berätta det för honom nu. Då kanske han blir lite glad. Det hade jag blivit. Jag äger inga pengar alls just nu.

Det är smått jobbigt att rastlösheten kickar in nu. Snart har jag inte varit utanför lägenheten på två dygn. Det är rätt sorgligt.

Jag har tittat på Sex & the City-filmen. Jag tycker om den. Det kvittar vad alla andra säger. Och jag gråter varje gång. Allt är så fint och sorgligt och underbart och jobbigt.

What to do?



William & jag.
PUSS

dansen på sunnanö

Vad vore Sverige utan Cornelis Vreeswijk? Egentligen? En underbar man, det dära!

Planerna har ändrats. Det blir ingen bikram för mig idag. Mår inte på topp och eftersom jag ska till Stockholm i helgen i och med nya jobbet, så vill jag inte gärna bli dödssjuk nu. Det vore rätt illa. Så nu ska jag vara hemma och kurera mig och ringa en massa viktiga samtal. Drar dock iväg till Apoteket en sväng och inhandlar Ipren och då kan man ju lika gärna tanka bilen på vägen också. Och kanske köpa en rolig tidning. Och cigaretter. Jag har inte rökt sedan i lördags. Good girl.

Nä, nu ska jag smörja in mig med min bodylotion som doftar vanilj, dricka upp mitt kaffe, ta mina vitaminer, klä på mig, fixa mig och ringa Suss.

PUSS.



Miranda och jag på Malmöfestivalen för längesedan. Vi förfestade på hennes balkong. Det var tider det.

take it easy (love nothing)

Sitter här, nyduschad (och lite snuvig?) och värmer upp dagen med MagMags playlist på Spotify. Inte helt fel. Jag känner att jag hade behövt sova många timmar till, men det känns bra att vara vaken innan lunchtid trots allt. Ska alldeles strax klä på mig, gå ner och äta en enorm frukost, göra mig iordning och sätta igång med världens längsta to-do-list. Jag tror allt att jag får börja med att ringa några samtal i namnet av Bli Antagen. Tänkte även marknadsföra företaget på Facebook om det är möjligt på något vis.

17.00 är det äntligen dags för mig att entra bikramyogastudion igen. Det var evigheter sedan och jag har saknat det så. Dock är jag lite orolig för den här gömda förkylningen jag känner. Bäst att ignorera och känner efter ikväll. Antagligen blir det min underbara potatis- och purjölökssoppa till både lunch och middag. Så slipper man laga mat, tänkte jag.



Finklätt folk inför middagen på sommarveckan med Sveriges elevråd - SVEA '08. Kattarina, FluffViktor, jag och Philip.

amy amy amy

Funderar även på att ännu en gång ta bort all musik från datorn och börja om från början?

wuthering heights

Okej, jag har fått känslan av att det inte direkt är någon som läser denna blogg, så då kan jag ju i alla fall utnyttja den till egen vinst, så att säga. Idag är det söndag, eller nä, måndag egentligen. Varje måndad börjar mitt nya liv. Och eftersom jag alltid skriver tusentals to-do-lists som jag bara skriver om och om igen eller som jag slänger för att de inte är fina nog, så kör jag med dem här istället. Lättare för min moderna hjärna. Så en gång i veckan blir det update för min egen del här. Synd om er, obefintliga läsare.

  • Suss, en av de finaste människorna i mitt liv, fyllde 19 år idag (söndag). Så i lördags var det kalas och självklart hade jag fixat finfina presenter till min kära: Hemmabakad cheesecake med glutenfria digestivekex, hemmagjord bodyscrub som luktade kanel, thaimassage hos min kära mor, mörk choklad och en liten picnickorg. Dock känner jag mig inte helt nöjd ännu och har fortfarande två grejer kvar att fixa till henne. Dessutom så firar vi tre år tillsammans på tisdag så då blir det middag på Indian Side. Vi ska bara tigga lite cash från mammorna först.
  • Jag har ju fått jobb på Alla Olika Alla Lika, men när skolturnén är slut så är jag arbetslös igen. Dock så har min kusins pojkväns kompis en affär ute i Västra Hamnen, så när arbetslösheten närmade sig skulle jag ringa honom, komma dit och ta en kaffe (we like) och så har jag förhoppningsvis ett jobb igen.
  • Så fort jag har fått min första lön ska jag in på Jong och beställa hem some Poi-equipement. Någonting som jag har velat satsa på ändå sedan Emmabodafestivalen '08.
  • Planera alla tatueringar och spara pengar till det enorma projektet såklart.
  • Gå igenom filmlistan från Alexis. (Vi har även en plan på att köpa biljetter till premiärvisningen av Tim Burtons 'Alice in Wonderland' och då ska vi dessutom klä ut oss)
  • Arbeta hårt med BliAntagen!
  • Planera världens bästa sekreterare-utbildning tillsammans med Emmy inför Postutbildningarna på Gotland.
  • Gå till SJs kontor och kräva pengar tillbaka efter min underbara tågresa i tisdags.
  • Få pengar tillbaka från Alla Olika Alla Lika för alla tågresor som jag har lagt ut så länge.
  • Skriva klart pressmeddelandet om övervakningskameror i skolor.
  • Avsluta utbildningen i Eskilstuna, det vill säga sammanfatta den och skicka informationen vidare.
  • Bjuda Nanne och Tore på italiensk middag och dessutom ta med dem till det italienska fiket La Stella Del Nord. (Borde dessutom plugga vidare på italienskan. Folkuniversitetet nästa?)
  • Har kommit fram till att jag vill börja plugga nästa höst, så det kanske är dags att peppa högskoleprovet och hitta en utbildning som passar mig?
  • Jag hatar nyår i Sverige och planen för i 09/10 är Berlin. Nu ska vi bara genomföra detta också. Jag ska dit!
  • Jag vill även hälsa på min kusin Ebba i Nottingham. Dags att börja planera med de andra kusinerna dårå.
  • Köpa mer garn, så att jag kan fortsätta göra armband. Dessutom så måste jag prata med England angående vårt future pryl/klädmärke VårBalkong.
  • Planera in en mamma-dotter-dag.
  • Planera vad som ska ske på pappa-dotter-dagen.
  • Vänta på att Mattias bilverkstad ska bli klar, så att han kan laga min bil.
  • Städa köksskåpen (vilket jag har lovat mamma att jag skulle göra innan studenten)
  • Fixa klart med fotoalbumet (och fixa vidare såklart)
  • Laga de gamla kamerorna som jag har samlat på mig så att de går att använda.
  • Se filmen 'Fear and loathing in Las Vegas' bara därför att.
  • Fixa en playlist på Spotify till min kusin Ebba med bara franska låtar.
  • Känna på det kulturella livet och därmed kirra biljetter till följande föreställningar: 'Massakerguden', 'Tomorrow, in a year' och 'Pucko'.
  • Utnyttja de olika rabatter jag har på olika affärer och liknande.
  • Hitta någon som kan kalla sig sömmerska, som vill hjälpa mig att fixa en massa kläder.
  • Sätta riktigt glas i mina nördglasögon från Urban Outfitters.
  • Stödja FN.
  • Skicka bilder till Anna.
  • Köpa biljett till Psychedelic Winter Tam Tam.
  • Miljonlotteriet (morfar)
Det var nog allt för idag. Nu ska jag toasta två mackor, göra mig iordning för sängen, skriva klart min weekly update till Sandra, läsa lite omoraliska tjejtidningar och sova.



Elevrådskongressen '09.
Projektledargruppen tackar för sig.
Jens, jag, Lovisa, Elin, Therese.
Vart tog ni vägen? Detta får fan också stå på listan.

  • Ringa mina flickor.

eple

Jag kan inte andas. Helst vill jag bara vara hög på livet. Jag vill ut och dansa. Ut och skrika. Jag vill skrika in hösten, precis som Ronja Rövardotter och hennes vår. Det är min höst.

Det har varit en konstig vecka. En konstig helg. Vart kom alla dessa känslor ifrån?
Vi har dansat bland rödklädda studenter i Lund och druckit billiga drinkar med alldeles för mycket is i. Vi har rullat runt på Musikkullarna, hoppats på en good, good night och känt en längtan efter plugget. En av de finaste människorna i mitt liv har fyllt 19. Vi har dansat på hennes terass och fortsatt ut på äventyr. Ramlat ihop på dansgolvet. Känt starka känslor. Äntligen förstått lite mer.

Men det är svårt att andas. Idag har jag sovit. Hade velat sova längre. Jag har inte satt min fot utanför lägenheten. Jag lagade fransk potatis- och purjölökssoppa. Jag har suttit framför datorn i timmar. Samlat på mig en massa inspiration och energi som jag inte har en aning om vad jag ska göra med nu. Det är så mycket som måste göras. Vart ska man börja? Jag vill bara dansa. Dansa med mig?


underground indian

Jag vaknade 13.37 idag. Jag är inne på min andra kopp kaffe. The Soundtrack of Our Lives är något av det bästa som finns. Jag borde göra saker som jag säkerligen inte kommer göra idag. Ikväll ska jag äta på min favoritrestaurang. Snart ska jag köra in till stan och träffa mina vänner och dricka mer kaffe. Jag borde sminka mig nu. Hejdå.

break into school late at night

Okej, jag "försov" mig. Inte för att jag har någon tid att passa. Så egentligen spelar det ingen roll. Bara i mitt hjärta. Nu ska jag faktiskt bara ta det lugnt, även om jag inte borde. Jag ska smörja in mig med min underbara bodylotion som luktar kokosnöt. Jag ska läsa lite bloggar och vara allmänt löjlig. Jag ska ta en titt i senaste numret av Magnificent Magazine. Jag ska äta en lång frukost. Jag ska klä på mig och göra mig fager. Vid fyratiden ska jag hämta mina kusiner Ebba och Matilda på centralen. Vi ska köra till Lund, fika och vänta på att kusinen Emilia ska sluta jobba. Sedan kör vi till farmor och farfar i Ilstorp.

HEJSAN FLICKOR, ÄR NI KLARA?
JAJAMENSAN, FATTAS BARA!
TILL ILSTORP, SKA VI FARA!
I EN VÄLDANS FART, SÅKLART!

RSS 2.0