extremt tidig morgon

Som sagt, 7.30 imorse befann jag mig på Hedbergs ute i Arlöv för att lämna in min stackars lilla bil. När han kommer hem igen ska han få en ordentlig tvätt av araberna på Caroli.

Nu har jag ätit klart min frukost och kollat på Scrubs. Jag är trött. Jag vill sova. Somnar jag nu så kommer jag sova bort hela dagen och det är inget alternativt. Har sjukt mycket saker att fixa idag. Vet inte riktigt vad bara. Tur att jag är listskrivaren number one. Anyhow, den franska musiken fortsätter. Strax ska jag göra mig iordning för dagen. 12.00 ska jag möta Suss på Triangeln. 17.30 är det yoga hos Christiana.

tack

Tack Nanne. Tack för att du ringde och fick mig på bra humör igen. Tack för alla skratt som du ger mig. Nu känner jag mig lite lyckligare inombords. Du är underbar. Jag älskar dig.

Nu ska jag lyssna lite mer på Benjamin Biolay. Sedan måste jag sova. 7.30 imorgon bitti ska jag lämna min bil på verkstaden. Hejdå UYUYUYUYUYU <3 Krya på dig.

myskväll

Det har jag haft med de bästa tjejerna. Jag kom precis hem efter en nykter kväll på Lilla Torg med mina fina vänner Milla och Suss. Vi åt middag på Yamato och drack olika sorters latte på Pronto.

Nu sitter jag här och känner mig mest rastlös, småirriterad, luftletande, stressad, ensam, arg, ledsen, nervös etc. Har ingen aning om varför. Den vackra, franska musiken hjälper inte idag. Ah, ensam. Hejdå.

måndag

Sådärja, nu blev det lite bilder på bloggen också.
8.30 imorse befann jag mig hos tandläkaren. Allting var tipptopp. Nu är jag hemma igen. Tänkte vara en god vän och vänta till runt tolv innan jag börjar ringa folket angående nyår. Får fixa och dona med lite andra saker så länge. Bland annat ska jag söka jobbet som "Hard working super girl" på Zapata i Stockholm. 15.30 ska jag på ansiktsbehandling på Derdeli Hudvård och 18.00 drar jag på afrikansk dans på Friskis & Svettis.
Jag är trött.

julfirande med mamma och familjen


Fina julklappar från mormor och morfar. Trisslotter, ett halsband som min mormor har gjort och vinster från Miljonlotteriet. Förklaring: När min mormor och morfar är i Spanien så skrapar jag deras lotter från Miljonlotteriet och tanken var att jag skulle få alla pengar vi vann. Dock så får man inte pengar utan man väljer vinster från deras katalog. Dock var den bästa julklappen från mormor och morfar en helt annan grej. Om jag flyttar till Stockholm så bidrar de med 1500 kr till hyran de tre första månaderna.


Svarta leggings från mormor och Michael Jacksons självbiografi från mamma.


Fina bikramsaker från mamma. En vattenflaska och en handduk.

julfirande med pappa och familjen


Se där vad jag hittade i min julestrumpa på morgonen.


Tummen upp på julafton.


Pop och peace och allt sådant där.


Familjebilden 1.


Familjebilden 2.


Se där, en julekula.


Fick en till finis från pappa, Karin och Tova.


Från pappa, Karin och Tova: 1000 kr till min Barcelona-resa och boken "747 saker att göra på flyget".
Från farmor och farfar: 125 kr i presentkort på mina kusiners affär, Meloa.


Massa mys från The Body Shop. Det lilla paketet är från Ingegerd och Nils, och det stora paketet är från Anna.

ibland har man otur

Haha, så jävla hopplöst. Höll precis på att kirra med ett inlägg med en massa fina bilder från julafton. Självklart gör jag någonting skumt och allting bara försvinner. Wellwell, gör ett nytt försök imorgon. Nu ska jag måla mina naglar gröna och sedan är det nattinatti.

wisdom

Vilken härlig lördagkväll det blev!
Det började med förfest hos mig med Kneggan, Luke, Milla och William. Drack gin och hade beslutsångest över musiken som spelades. Närmare tolvslaget hoppade jag, Milla och William på bussen in till stan. Dags för Wonk! Helt okej musik, goda drinkar, för många cider, hångel på dansgolvet, söta flickor, snygga transor med snygga ben, and so on. Avslutade kvällen med en jätteäcklig falafel innan Luke körde oss hem.

Idag mår jag dock som jag förtjänar. Helvete. Haha. Och jag som aldrig blir bakfull. Tji fick jag. Well well, det kanske var bra att ta fyllesvinandet innan nyår. Inget sådant här på nyår. Då blir man utslängd. Och jag kan ju inte lika gärna slänga ut mig själv från mitt eget hem. Nä, nu ska jag försöka ta mig i kragen och göra någonting vettigt idag, trots yrseln.

home, sweet home

Så var man hemma igen. Snabb update sedan senast.

23 december Åkte till stan och fikade på Barista med en massa vänner. William var där. Det var så skönt att få träffa honom igen. Han har ju varit i Barcelona i sisådär en evighet. William och Kneggan fick sina julklappar. Efter ett par timmar promenerade jag bort till pappas jobb. Därifrån tog vi en taxi hem till Anna, hans frus syster. Dags för julmiddag och en massa snaps. Mycket trevligt. Sov hemma hos pappa och familjen i Klagshamn för första gången sedan i juni. Konstigt värre.

24 december Julafton. Tova kom och väckte mig lagom till julkalendern. Efter julkalendern blev det klappar från strumpan, frukost, "Madagaskar 2", dusch, fix och don, julfotografier och lunch. Vid halv tre kom gästerna, det vill säga: min farmor och farfar, Tovas mormor och morfar och Tovas moster. Fika, middag, paketöppning, fika, nattinatti.

25 december Frukost med familjen och sedan körde pappa mig till centralen. 11.28 satt jag på tåget och 12.37 var jag framme i Kristianstad där mamma och morfar hämtade upp mig. Körde hem till Åhus där även mormor befann sig och så var det dags för lunch. På kvällen var vi allihopa bjudna på middag hos familjens vänner Dahn och Lena i Norra Lökaröd. Underbar mat och underbart sällskap.

26 december Idag alltså. Vaknade vid tolv, åt frukost, duschade, blablabla. Chillade hemma hos mormor och morfar ett bra tag. Åt sen lunch. Jag kommer spricka snart. För mycket mat.

NU är jag hemma i Malmö igen. Lägger upp lite bilder inom en snar framtid. Ska packa upp mina väskor först tänkte jag. Ikväll blir det förfest här och sedan ska vi till Wonk och dansa.

jag och billie holiday säger godmorgon nu

Nu ska jag strax dra in till stan och leka med mina vänner.
PEACE & KRAM

nu säger jag och billie holiday nattinatti

En underbar kvinna det där. Har lyssnat på henne ett tag nu under tiden som jag har packat mina väskor. Åker iväg på en massa julfirande imorgon, men är hemma igen på lördag. Imorgon ska jag ha kameran i högsta hugg och fotografera min käraste, vintern.

rödvin, pepp musik och framtida tankar

Ja, här sitter jag och dricker mitt rödvin. Lyssnar på en oerhört pepp playlist. Jag vill bara ut och dansa i dimman. Det får nog vänta till på lördag. Imorgon ska vi ses hela gänget på Barista klockan 13.00, för en reunion med vår kära vän William som nu är hemma från Barcelona där han pluggar till flygvärdinna (herregud, vad jag har saknat honom). Senare ska jag möta upp med min pappa på hans jobb. Därifrån tar vi en buss hem till hans frus syster Anna där det är julmiddag. Natten ska jag tillbringa hemma hos pappa och familjen i Klagshamn för första gången sedan i juni. Julafton hos pappa. På juldagen tar jag tåget till Kristianstad där mamma, mormor och morfar hämtar mig och så kör vi hem till dem i Åhus och firar jul. På lördagen åker vi hem till Malmö igen och då måste jag verkligen ut och dansa. Annars dör jag lite inombords.

Det nya året tänker jag inviga med en liten resa runt Sverige. Känner verkligen att jag måste åka och hälsa på mina vänner runt om i vårt avlånga land. Jag saknar dem så. Så:

Den 1 januari åker jag till Stockholm där jag ska hälsa på i kollektivet som jag förhoppningsvis får flytta in i.
Den 3 januari åker jag vidare till Uppsala för att hälsa på min kära vän Malin.
Den 5 januari åker jag ner till Alingsås för att chilla hos England.

Sedan vet jag inte riktigt. Ska se om det blir ett stopp i Jönköping och Mönsterås också. Det hade varit trevligt. Annars åker jag hem till Malmö igen.

ibland känns det som att jag är född några årtal försent

Ingenting går upp emot känslan jag har i min kropp när jag sitter och lyssnar på vackra män såsom Harry Belafonte och Frank Sinatra. Jag hade gett vad som helst för att ha levt under deras tid.

Som tur är så känns det bra att jag har pratat med William och han är på nordisk mark. Förhoppningsvis blir det en fika på Barista ikväll. Det hade varit fint. Annars har jag mest hängt med Suss idag.

Har även kommit fram till att det finns en tradition jag har som jag aldrig kommer ge upp. Jag skiter i om en julkalender inte är en höjdare, jag älskar det ändå. Dock tycker jag faktiskt om den som de visar i år.

WILLIEPONKEN

Det var skönt att sova i alla fall. Dock blir jag sådär småirriterad på allting nu. Måste äta en fullkomlig frukost. Det irriterar mig att jag har hört mammas doktorhistoria från i fredags sisådär, hm, tusen gånger nu? Det är irriterande.

Det som inte irriterar mig är följande: MIN BÄSTA VÄN WILLIAM MCGLINN KOMMER HEM FRÅN BARCELONA IDAG!

julafton 3

Nu har jag lämnat tillbaka Suss till hennes pojkvän. Ska dock dit imorgon och hjälpa henne med dropparna och sådär. Hon kan se nu i alla fall. Fick en jättefin leopardsjal av henne i julklapp. Hon köpte den på Teneriffa. Jag gav henne glutenfria flingor och Name The Pets skiva och ett matchande klistermärke. Glad Nic & Glad Suss.

Nu ska jag titta på film och äta en massa godis med Milla och hennes boyfriend Luke.

the darkness kan vara snäppet underskattade

Ni som känner mig väl vet hur jag lever mitt liv efter bokstavsordning, storleksordning, färgkoordinationer, listor and so on. För tillfället håller jag på att lyssna igenom min snabbt växande skivsamling. I bokstavsordning såklart. Hur annars? Är på D nu. D som i The Darkness. Sjukt underskattad band. Säger tjejen som egentligen hatar musiken glamrock men älskar glamrockarna. De är så jävla sexiga. Ge mig en glammis i julklapp så är jag till freds.

julafton 2

Nu har Anna också varit här och firat jul med mig.
Det glädjer mig att hon och hennes pojkvän Rodde har hittat en lägenhet nu.
Det glädjer mig även att vi tre och förhoppningsvis några fler ska dra till Full Moon Festival i Tyskland i sommar och dansa loss.
I vilket fall som helst, jag gav henne lite saker som jag tror kommer passa superbra i deras nya lya. En jättefin lykta i flera olika färger som man kan hänga i typ taket, en guldig sak med Buddha på som man kan sätta rökelse i och vaniljrökelse till det.
Anna gav mig en jättevacker Ganesha. Jag är lite kär i den. Okej, mycket kär. Jag tror nästan att Ganesha får äran att vara min första tatuering inom en förhoppningsvis snar framtid. Jag gillar det.

julafton 1

Ja, idag är det FJÄRDE ADVENT, HÄR VAR DET TÄNT. Fast här är rätt mörkt i lägenheten egentligen. Lilla Sussilull är ju extremt ljuskänslig nu efter operationen. Jag kan nog inte förklara hur fantastiskt stolt jag är över min bästa vän. Hon är så tapper. 26000 kr för en operation som ger henne perfekt syn. Även om hon är rätt ångerfull, bitter, kinkig, trött och sunkig nu så vet jag att hon kommer vara så glad när smärtan är över. Hon är så underbart tapper.

Idag har jag haft lite minijulafton med lite vänner här hemma. Det var mysigt. Vi har druckit glögg, ätit nötter, pepparkakor och choklad. Jag har världens finaste vänner. Har även berättat för dem om mina Stockholmsdrömmar som förhoppningsvis går i uppfyllelse. Det blev en del tårar, men det är inte konstigt med tanke på hur nära vi är varandra i gänget.

Nu tänkte jag vara sådär allmänt materialistisk och berätta vad jag gav mina vänner i julklapp och vad jag fick av dem. Allihopa har fått presentkort på en thaimassage hos min mamma. De har även fått varsitt litet personligt brev där jag i stort sett har beskrivit hur mycket jag älskar dem på en massa olika sätt.

Jimmy fick en skitsnygg grå t-shirt från H&M med svarta mönster och paljetter på. Av honom fick jag en asball kineshatt. Den ska jag ha på nästa hemmafest.

Jocke och Jocke (världens finaste par) gav mig min favoritglass från Ben & Jerrys: Phish Food. Den ska jag mumsa på ikväll om jag orkar. Store Jocke fick en get i miniatyrform (han önskade sig egentligen en riktigt get, men jag visste inte riktigt var jag skulle hitta en sådan). Lille Jocke finns ett mumsigt ekologiskt te.

Milla fick mumsigt ekologiskt knäckebröd och mumsiga alkoholfriadrycker. Anpassade efter våra knäckebrödsorgier och hennes nya livsstil. Hon gav mig en jättesöt spargris i form av en uggla, så att jag kan spara pengar till vår Barcelona-resa.

Nanne fick cigaretter och en skräckfilm. Det saknades en flaska vin och glass, men det får hon på vår Nic & Nanne dag inom en snar framtid. Av henne fick jag fina ljus som luktar kanel och en supersnygg t-shirt.

Snart kommer en försenad Anna hit. Då ska hon också få sina julklappar. PUSS.

minijulafton

Suss är fortfarande tillfälligt blind. Idag kommer de flesta av de närmaste hit och firar minijulafton med mig. De ska få sina fina julklappar. Suss får känna på sina eftersom hon inte kan se dem.

nu känns livet lite lättare

Allting börjar bli lite mer stabilt.
Jag längtar tills imorgon.
Då har jag minijulafton här hemma med mina närmaste vänner.
De som betyder mest för mig.
De ska få sina fina julklappar, vi ska dricka glögg och så har jag lite nyheter.
SPÄNNANDE.

idag är jag barnvakt

Det har varit en någorlunda dramatisk vecka. Människor i min närhet som bryter ihop och går isönder. Sådant är svårt att hantera. Jag känner mig väldigt ledsen.

I morse körde jag Suss till Memira där det var dags för hennes laseroperation på ögonen. Så nu sitter jag barnvakt åt henne tills hon kan öppna ögonen igen. Var tredje timme pregar jag i henne tabletter och droppar. Jag kommer att bli en bra mamma. Eller sjuksköterska.

det är tanken som räknas

För jag tänkte ju faktiskt gå upp tidigt. Jag tänkte ju faktiskt åka in till stan där jag tänkte handla lite julklappar.
Nu är klockan istället eftermiddag och jag har nu vaknat. När ska denna förkylningen släppa?
Suss är i alla fall hemma i Svenneland igen och det gör mig till världens lyckligaste brutta?
Nä, nu ska jag kirra hem lite musik med Belle & Sebastian, sedan blir det frukost och sådant crap.
Får se om det blir afro dance ikväll. Hade varit trevligt att röra lite på höfterna.

snuvig och sliten

Det är jag minsann, efter en underbar lussevaka här hemma med vännerna.
Nu ska jag snart iväg till Danmark på yogaworkshop. Jag gillar det.
See you later!

JD

Har kommit fram till att jag och JD i Scrubs är rätt lika varandra.
För det första så skrattar vi båda åt våra egna skämt. Och då är vi de enda som skrattar. Och fattar.
För det andra, allting vi gör, gör vi för att alla andra ska vara nöjda. Vi vill att alla ska tycka om oss och vi tycker om typ alla.
Han är nog min drömman. Synd att han inte finns på riktigt. Vi är som skapta för varandra.

fredagspeppen finns gömd där någonstans

Okej, jag vaknade vid tre idag. Kan bero på att jag gick och lade mig klockan tre. Min själ är rastlös. Min kropp är rastlös. Min kropp är sjuk. Jag är rastlös. Vet inte vad jag ska göra med mitt liv. Det är fredag. Borde skaffa mig en rejäl fylla eller åtminstone göra någonting som får mig att glömma bort mig själv för en stund. Gah.

sliten

Ja, jag känner mig lite sliten och lite småsjuk, men det tänker jag ignorera. För ikväll är det Adrian Lux, Name The Pet och Tutankamon på Debaser. Det är peppen. Och att jag dessutom ska sälja merchandise till Name The Pet gör det hela ännu bättre. Jag gillar det!

Var uppe typ hela natten och fixade och donade i min garderob. Älskar att det är färgkoordinerat nu. Det kommer inte hålla länge.

Nu ska jag äta frukost, kolla lite på scrubs, duscha, klä på mig, sminka mig, ta en massa vitaminer, lyssna och kolla på julkalendern, fixa och dona, kanske dricka en cider. Sedan är det nog dags att dra sig in mot stan. Har inte riktigt löst problemet hur jag kommer hem ikväll, men det löser sig. Det gör det alltid.

NAME THE PET AND LET IT GO

Häromdagen länkade min goda vän Malin mig till Name The Pets sida på Facebook. Det visade sig att Hanna som hon egentligen heter letade efter folk som kunde sälja merchandise på hennes spelningar runt om i landet. Så jag slängde iväg ett mail och visade mitt intresse för spelningen på Debaser i Malmö.

Idag när jag satt och drack ingefärste på Simpan med Johanna och Lina, så ringer hon mig. Name The Pet. Så imorgon (eller idag egentligen, klockan är mycket) ska jag till Debaser och hjälpa henne. Jag gillar det! Ska bli sjukt trevligt och kul att se henne live. Är så grymt imponerad av henne. What to wear?

OZORA

Jag ångrade mig. Full Moon Festival kan slänga sig i väggen. I sommar blir det Ozora Festival i Ungern. Åh, vad jag längtar! Jag dör lite inombords om vi inte åker dit. PEPPEN. DÖR. Finaste stället i världen. Vackra människor. Springa runt barfota. Dansa som aldrig förr till underbar musik. Vackra färger. MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE.

billös hela december, ett under för miljön

Ja, dagen började med en inte alls tillräckligt lång sovmorgon.
11.30 hade jag en gratis behandling på Derdeli Hudvård. Gratis är fint. Det var skönt.
13.00 befann jag mig på Hedbergs där de skulle kolla på min skadade bil, som blev påkörd i torsdags. Den 29 december ska den in på reperation. Tills dess ska jag helst inte köra den. Eftersom bakluckan är intryckt så går den inte att stänga, det vill säga att det kommer in avgaser i bilen och då kan jag somna och dö av koldioxid. Happy times.
Slutsats: Miljön skriker till. Jag har kört alldeles för mycket bil den senaste tiden. Heja Skånetrafiken!

hemma i min stad

Nu är jag här igen. I Malmö. Det känns lite konstigt. Nu är jag arbetslös på riktigt. Det är så mycket jag vill fixa. Nu händer det grejer. Tänker inte sitta och vänta. Borde sova, men det är svårt att komma till ro. Perfektionisten i mig vill vara vaken hela natten. Det har varit en underbar helg. Så mycket att smälta. Jag känner mig som en ny människa. Nu börjar livet. Nu kör vi.

nu drömmer jag om snö också

Komsikomsi?

Nu ska jag mumsa på mina mackor i lugn och ro till julkalendern. Sedan är det rappa takter. Som rapphönan.

herre min skapare, vad jag skämmer bort mig själv

Men det är det värt.
Hur ofta köper jag saker till mig själv?
Svar: Inte ofta.
Hur ofta köper jag saker till mig själv utan att få dåligt samvete efteråt?
Svar: Typ aldrig.
Just därför passar jag på att skämma bort mig själv nu. För jag förtjänar det.

Så, efter kaffe och fyra lussekatter drog jag mitt feta arsle bort till Sveriges elevråd - SVEAs kansli på Skanstull där jag mötte upp med Emmy och Hanna. Vi mötte sedan upp med Johan. Det blev ett första stopp på Myrorna där jag köpte en jättefin, grönblå kofta från Marimekko och en cool flanellskjorta. Promenerade runt på söders bakgator och smög in i mysiga, hemliga affärer. Köpte även julklappar till Tova på Coctail Deluxe. Det blev djurpennor och monsterklistermärken. Middag fick bli på McDonalds. Smög bort till kansliet igen och satt där och tjillade en stund.

Nu är jag ensam här hemma igen. Har dammsugit lägenheten till Alanis Morissettes ljuva stämma. Sparar resten av städandet till imorgonbitti. Då lämnar jag denna underbara lägenhet och ersätter den med en annan. Rättare sagt min fina vän Tobias lägenhet. Där behöver jag inte vara ensam. Jag tycker inte om att vara ensam så här mycket.

Så, ja! Mina kära vänner nere i Skåneland. Hur mycket jag än älskar storstaden Stockholm så kommer jag alltid komma hem till er. Utan er är mitt hjärta tomt och uttråkat.

Stockholm, vad bjuds det på idag?

Klockan är lagom mycket. Som en svennebanana. Lyssnar på Advance Patrol och tänker på hur sinnessjukt bra texter de har. Tänker på den sinnessjuka världen vi lever i. Funderar på vad jag ska göra av mitt liv idag. Jag har ingen aning. Tror att jag ska ta en cigarett och promenera bort till 7-11 och köpa kaffe och lussekatter. Om det finns några. De har varit slut varenda gång jag kommit dit. Borde dra ut på stan och köpa julklapp till Tova också.

snö?

Förra året när jag bodde här i sju veckor, så kom min kära vän England på besök (jag saknar henne dödligt mycket). En morgon så vaknade England innan mig (som vanligt) av att det snöade. England sprang ut för att röka en cigarett och njuta av snöflingorna som virvlade ner från himlen. Detta var för ungefär exakt ett år sedan. Så, England. Kom hit och dansa snödansen med mig?

välkomna allihopa

Det skulle jag vilja säga. Har nu suttit och kollat på de sex första avsnitten av 'Välkomna nästan allihopa'. Det är verkligen en sjuk värld vi lever i. Det är så mycket jag vill säga, för jag blir så arg. Jag önskar att alla bara kunde se sig som världsmedborgare istället för svenne eller blatte. I slutändan är vi alla bara människor och vi lever faktiskt på denna planet tillsammans. Det är vi, tillsammans, som förstör denna jord. Det är inte en grupp av människor som står skyldiga. Jag blir galen på alla dessa sjuka åsikter.

Jag tänker stå för min egen röst. Jag tänker skrika ut mina åsikter. Jag vill inspirera människor att göra detsamma. Jag tänker inte stå tyst och titta på när rasister, nazister, homofober med flera idioter, förstör denna vackra planet och framförallt människors liv. Jag vill inte det.

Är det inte då konstigt att jag nu sitter och tänker på konsekvenserna av att jag till exempel skulle lägga ut bilderna på mig själv från demonstrationen i måndags. För innerst inne vill jag ju att de här 700 människorna som jag är 'vän' med på Facebook, ska se detta. Jag vill att de ska se bilderna på mig längst fram i tåget för att jag är stolt. Jag är stolt över mig själv för att jag vågar höja min röst. Jag vill att alla ska kunna känna den stoltheten, inte bara de som är främlingsfientliga.

Är det inte konstigt att jag ska behöva dölja min röst och mitt ansikte som världsmedborgare. Som en människa som säger högt och tydligt, direkt från mitt hjärta: VÄLKOMNA ALLIHOPA!

BORT MED BERT KARLSSON

Har ni missat URs program 'Välkomma nästan allihopa' så måste ni kila in på deras hemsida på momangen. Det är helt galet. Visste ni att Bert Karlsson, Sveriges mysgubbe har arbetat aktivt i ett främlingsfientligt riksdagsparti för lite mer än tio år sedan?

och så var julhetsen igång

Jag är en sådan där människa som vägrar tänka på julen innan det faktiskt är december. Den 1 december. Då är det okej. Då får ni julpynta hur jävla mycket ni vill. Ni får dricka glögg och äta pepparkakor och lussekatter. Ni får handla julklappar till alla ni känner. Ni får börja julskylta. Ni får spela julmusik. Men inte innan dess. Och definitivt inte efter julafton. Då är det över. Jag älskar nyår.

Idag har jag i vilket fall som helst handlat årets första julklappar. Det är den 2 december. Det är okej. Det är till och med bra att börja tidigt. Så slipper man alla idioter som är ute dagen innan julafton. Var även på Zapata och shoppade lite till mig själv också. Ett par ljusa harembrallor och ny nagchampa-rökelse.

Mötte upp med Jocke. Först blev det panini och smoothie på Tully's och sedan blev det ingefärste på Multi Kulti. Nu sitter jag hemma på Östermalms torg igen och hoppas på en bättre värld, mindre miljöförstöring och fred på jorden. Och att det ska hända någonting.

vad hände med effektiviteten?

Det är nästan mörkt ute och nu är jag redo att dra ut och börja min dag. Älskar min effektivitet. Ska väl promenera runt ensam tills Jocke ringer och vill leka. Tänkte handla julklappar till mamma och pappa. Handla lite till mig själv på Zapata i Gamla Stan. Ta en fika på Multi Kulti. Jag gillar det. Hejdå.

jag har tänkt på en sak

Varför använder jag behå? Egentligen? Jag har ju typ världens minsta bröst (vilket jag älskar). Igår var en behålös kväll till världens vackraste klänning. En av dem i alla fall. Jag och mina klänningar är ett.

vinkvällar tycker vi om

En vinkväll är anledningen till att jag sitter här som ett slitet fån och dricker mitt sletna kaffe. Klockan är för mycket egentligen. Man borde vara ute och hoppas på snö och kärlek. Här inne känns det tryggt.

Igår lunchade jag med min nästkusin (vars lägenhet jag lånar för tillfället) på Blåbär, som var ett finfint ställe med underbara sallader och kaffe till maten. Det tycker vi om. Begav mig sedan mot plattan där jag mötte upp med Emmy, Ebba och Johan (min kompis). Vi drog till Gallerian för att leta efter kläder för kvällen. Man kan aldrig få tillräckligt många klänningar. Både Emmy och jag köpte varsin ny trots att vi redan hade två alternativ som väntade i resväskan. Passade även på att köpa ett par grymt snygga skor. Hallelujah!

Vi dumpade Johan, åkte hem till mig, hämtade mina saker inför kvällen, åkte hem till Ebba på Karlaplan, gjorde oss vackra. Och snygga var vi!

Sedan var det dags att sätta sig på röda linjen och åka hela vägen ut till Alby och Subtopia för Alla Olika Alla Likas avslutningsfest. God mat, bra musik, Emmys rim, Babham, folk jag inte trodde skulle vara där, mumsigt bål, Asha Ali.

När saker kom igång drog jag Emmy, Ebba och Lisa hem till Tobbe på vinkväll. Mycket trevligt. Kom hem någon gång runt halv fyra i morse tror jag. Så värt. Speciellt med en calzone från 7-11 på vägen hem.

Nu ska jag lyssna och titta på julkalendrarna och sedan försöka komma igång med dagens liv. PUSS.

Stockholm makes me feel

Ja, precis. En massa känslor. Men framförallt tycker jag att det är intressant att det känns så mycket roligare att blogga när jag är här. Kan bero på att det var här jag startade min första blogg, när jag bodde här i sju veckor förra året.

Nu sitter jag i alla fall här. Lyssnar på Addis Black Widow (nostalgi), är nyduschad, påklädd, hungrig och sjukt snygg i vad som känns som någorlunda propra kläder (like I care?). Det känns kul att pendla mellan de olika världarna här i huvudstaden. Ena stunden hänger jag på Östermalm iklädd min snygga, gråa kavaj och andra stunden håller jag i banderollen längst fram i demonstration och skriker "SVERIGEDEMOKRATER, RASISTER I KOSTYM", "INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR" och "INTERNATIONELL SOLIDARITET, ARBETARKLASSENS KAMPENHET". Jag gillar det.

Nu ska jag ta dagens första luring och hoppas på snö och att jag lyckas hitta ett snyggt sätt att ha långklänningen på ikväll. PEPP.

kaffe, jatack

Vad vore livet utan kaffe? Jag säger som Suss: Kaffestrof.

Alldeles nyvaken sitter jag här. Borde äta frukost. Kanske ska spara sig till lunchen med nästkusinen. Alternativt springa iväg till 7-11 och köpa lussekatter. Kaffe får vara bra just nu. Min man, kaffe. Eller kvinna, kaffe. Mitt älskade kaffe. Nyvaken. Det är den 1 december idag. Det betyder en hel del saker. För det första ska jag lyssna och titta på julkalendrarna nu, innan jag hoppar in i duschen och gör mig fräsh. För det andra ska jag antagligen träffa kompisen Johan och vara allmänt galen. För det tredje är det Alla Olika Alla Likas avslutningsfest. Jag gillar det!

RSS 2.0