BINGOLOTTO

Väldigt svennigt. Väldigt trevligt. Det här blir en tradition.
(Nej, vi vann ingenting)

underground

Nya planer. Jag ska inte alls sitta hemma ikväll. Snart kommer mamma hem och då ska vi laga tofugryta. Jag är superduperhungrig. Efter maten kör jag hem till Milla där vi ska ha en extra svennig kväll och spela bingolotto. Jag tar med mig godis. Det är svennigt. Någonting som inte är särskilt svennigt är att jag inte tänker ta på mig en behå förrän jag kan andas ordentligt igen. Så är det. Inte för att mina klänningar hjälper andningen direkt, men ändå.

PEACE & KRAM

brass monkey

BEASTIE BOYS
amazing

Så, igår var det lördag. Kvällen började med fest för Agrofunk. God mat, gott vin och dans till underbar soul och funkmusik. Efter några timmar drog jag vidare till Cutty Sark i Limhamn där Mackan och Stephanie hade gemensam födelsedagsfest. Det var trevligt. Lyckades tigga till mig en skjuts hem. Kändes inte så lyckat att gå hem.

Idag är det söndag och jag har inga planer på att gå ut mer. Jag har varit ute och skottat, med en sopborste. Nu ska jag bara mysa och äta tofugryta.

Imorgon är det februari vilket betyder att jag och Nanne nu har varit nästan-vegetarianer i en månad nu. Det känns bra, även om hela lägenheten luktade revbensspjäll när jag kom hem inatt och jag dog nästan av hunger.

Lite såhär ser min vecka ut i alla fall:

MÅNDAG
10.30 ska jag vara på Ungdomsmottagningen, så att jag kan få nya p-piller
Därefter ska jag direkt till Arbetsförnedringen och göra någonting med mitt liv
Tänkte dra förbi Meloa, mina kusiners affär och kolla om jag kan utnyttja mitt presentkort
Förhoppningsvis hittar jag en kär vän som vill hålla mig sällskap några timmar i stan
19.00 ska jag mötta Joy och Lina utanför Linas port, sedan ska vi gå och dricka öl på Tröls

TISDAG
Träna yoga hos Christiana klockan 17.30

ONSDAG
Träna bikramyoga 14.30
Käka middag hos pappa och familjen i Klagshamn

TORSDAG
Träna yinyoga 13.30

FREDAG
Ha tjejkväll/natt/morgon här hemma med mina bästa tjejkompisar Anna, Milla, Nanne och Suss. Vi satsar på tacos till middag och ett besök på Moderna Muséet innan dess.

LÖRDAG
Yoga hos Christiana klockan 11.00
Club Shiva med Anna och Rodde

SÖNDAG
Vilodagen?



Lite såhär såg det ut på Cutty Sark igårkväll. Har snott bilden från Stephanie tror jag bestämt. Eller Mackan. Jag vet inte.

.

Jag kan typ andas igen. Det blev bara värre och värre och till slut tvingade mamma in mig i bilen och körde till akuten. Där tillbringade jag några timmar. De kollade blodtrycket, tog blodprov, EKG and so on. När läkaren till slut hade tid kunde jag typ andas igen. Nu är det lördag och det är fortfarande tungt att andas. Ingen vet varför. Hurra. Känns som en utdragen ångestattack, haha.

Ikväll ska vi på fest, jag och mamma. Hejdå.

PEACE & KRAM

.

JAG KAN INTE ANDAS.

crystal skull

Mastodon. Jag vet inte. Gillar ordet "crystal" i alla fall. Det är fint.

Bikramyogan idag var tuff, riktigt tuff. Det kändes som första gången. Jag mådde hur illa som helst. Funderar på om jag kanske inte ska äta så jävla mycket de dagarna jag tränar bikram, och istället dricka juice. Det blir man ju faktiskt mätt på. Färskpressad såklart. Så kan man satsa på en ordentlig måltid direkt efter träningen istället. Jag ger det ett nytt försök imorgon.

Planer. Någonting som ändras hela tiden i mitt liv. Efter bikramyogan skulle jag egentligen leka med Anna och Suss. Detta ändrades till att bara jag och Suss skulle till Pildammsparken och åka pulka. När jag väl kom hem till Suss mådde hon illa så vi tittade på teve och drack oboy istället.

NU ÄR DET SNART MAT. JAG ÄLSKAR MAT.

MATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMATMAT

csi miami

PEACE & KRAM

from afar

HAHA. Det är verkligen skillnad på metal och metal. Lyssnar ju igenom folkets spotify-playlists från nyår. För tillfället lyssnar jag på Kneggan och Sammys playlist som till 99,9% är fylld av metal. Deras typ av metal. De lyssnar på band som har konstiga namn (Ensiferum, Amon Amarth, Týr etc.), låter som monster och antagligen har Lordi-liknande kostymer på sig. Det är deras typ av metal. Min typ av metal är snarare amerikanska hunkar med jättelånga dreads eller rakat hår, sjukligt mycket tatueringar och snygga skivomslag. Som det kan gå. Jag ger det ett försök i alla fall.

Igår var jag i alla fall hemma hos Suss. Vi drack te, åt riskakor och blåste upp ballonger. Det var hennes pojkväns födelsedag. På kvällen satt jag barnvakt åt Kneggan. Hans mamma hade tanter på besök så han var tvungen att fly. Vi kollade mest på teve men även på min favoritfilm, "Nick & Norah's Infinite Playlist". SE DEN.

Nu ska jag strax iväg till bikramstudion och träna. SKÖNT. Sedan ska jag leka med Anna och Suss. PUSS.

PEACE & KRAM

NU...

drar jag hem till Suss och hjälper henne att blåsa upp ballonger. HEJA LUNGKAPACITETEN!

doctor jones

90-TALSMUSIKEN I MITT HJÄRTA. Suss och jag brukade ha nostalgikvällar förr i tiden. Då satt vi bara hemma och lyssnade på gammal musik i flera timmar. Det är något jag ska planera in på våran tjejkväll. "Doctor Jones" får mig dock mest att tänka på när jag och Suss var på Rhodos år 2008 och vi träffade en snubbe vid namn Jones. Folk sjöng den låten för honom rätt ofta. Stackars snubbe.

I vilket fall som helst. JAG ÄR VAKEN. Jag var uppe innan klockan nio. Dock har jag bestämt mig för att ställa in dagens planer (bikramyoga och Arbetsförnedringen) för att njuta av snöstormen som ramlar in idag. Jag är kär i snön. TACK. Detta måste ha varit ett glädjetecken. Glädjen är tillbaka. Nu ska jag mysa hela dagen.

PEACE & KRAM

perfect

Det känns som att det inte finns några låtar kvar som inte påminner om William. Nu får han fan komma hem från Barcelona.

Har varit och tränat yoga för Christiana idag. Lika underbart som vanligt. Mår fantastiskt bra i kroppen. Imorgon blir det bikramyoga.

Ikväll efter middagen försökte jag mig på att göra en juice på ananas och kokosnöt. Kokosnöten förstörde allt. Det blev bara ananasjuice. Kan i alla fall säga följande: FAR, JAG FICK UPP MIN JÄVLA KOKOSNÖT.

Idag är en bitter dag. Vart är glädjen? Jag saknar den. Gör mig glad?

we don't celebrate sundays

Hardcore Superstar är ju ändå ett band som är rätt värt att lyssna på.

Igår körde jag ju och hämtade Nanne i Lund. Väl hemma hos mig lagade vi en mumsig middag, spelade Casino och drack blåbärssmoothies. Innan bion började 21.10 blev det såklart kaffe på Barista. Vi såg Avatar. Jag dog lite inombords. Eller, jag hoppades snarare på att jag skulle dö och hamna i filmen. Det är så mycket jag vill säga om denna filmen. Det är så mycket jag känner. Vet inte var jag ska börja, så jag skiter i det och drömmer vidare för mig själv.

Nu sitter jag här och är allmänt färgglad. Ska snart iväg och träna yoga och det är nog det enda jag kommer göra idag.



Såhär snygg blir man efter blåbärssmoothies.

livin' on a prayer

HAHA. Här sitter jag och lyssnar på Bon Jovi. Har nog aldrig lyssnat på snubben egentligen. Anledningen till att jag gör det nu: Lyssnar igenom folkets Spotify-playlists från nyår. SUSS, vilka partypooper låter du gav oss! Väldigt bra och fina, men väldigt chill.

Nu ska jag köra till Lund och hämta Nanne.

PEACE & KRAM

sunshine

Jag älskar vintern. Varje morgon när jag vaknar och tittar ut genom fönstret hoppas jag på mer snö. Jag älskar kylan. Jag känner mig som ett litet barn igen när jag springer omkring och försöker fånga snöflingorna med min tunga. Jag älskar hur snön gör världen helt tyst, ljus och magisk. Jag älskar allt detta lika mycket som jag älskar våren, sommaren och hösten. Det finns inget väder som kan få ner mig.

Dock måste jag erkänna att jag längtar till det riktiga solskenet nu. Det kommer bli ett vackert solskensår. I can feel it.

Nu ska jag sova. Är helt slutkörd. Tror jag. Någonting är det i alla fall. Imorgon ska jag tillbringa förmiddagen i min säng och eftermiddagen/kvällen med världens finaste Nannelito. Sleep tight!

PEACE & KRAM

turbobreak

För det första så är Underbeat fantastiska.

För det andra så tror jag att mitt finger är allvarligt skadat. I helgen har jag och Milla dansat jive och quickstep och igår gick det lite vilt till. Gör det fortfarande ont om några dagar får det nog bli ett besök hos läkaren. Spännande.

Nu har jag precis ätit middag. För inte allt för länge sedan åt jag frukost. Komiskt.



I fredags passade jag Tova. Vi var förkylda tillsammans och bland annat kollade vi på "Monsters vs. Aliens".



Igår var jag och Milla bland annat hos min farmor och farfar i Ilstorps Kyrkby. Det var jättemycket snö och vi gillade det.



Igår kväll hade vi en spontan-mini-fest hos Milla för att fira att hon och Kneggan känt varandra i ett år nu.

stardust

Anledningen till att jag inte har skrivit på hela helgen är faktiskt så enkel som att jag inte varit hemma och inte haft tid att sitta vid en dator.

I fredags passade jag min lillasyster hela dagen. Hon var förkyld, så vi var förkylda tillsammans. På kvällen sov jag hos Milla. Vi tittade på Let's Dance, åt mat från Greekway och hade det allmänt mysigt.

Igår lämnade Milla och jag Malmö tidigt på morgonen. Först åkte vi till hennes farmor i Tollarp. Där bjöds det på kaffe och kaka. Åkte även förbi hennes farfars grav och gjorde fint. Vi gick även in i den fina kyrkan och tände ljus. Sedan åkte vi vidare till min farmor och farfar i Ilstorps Kyrkby. Där bjöds det på lunch, kaffe och kaka. Vi tog även en promenad runt byn och gick även in i kyrkan där jag döptes. Sedan var det dags att köra tillbaka till Malmö. Det blev en liten minispontanfest hemma hos Milla med Kneggan och Sammy. Jag blev alldeles för full för mitt eget bästa. Jag, Kneggan och Sammy lyckades i alla fall promenera hela vägen hem till Kneggan när det var läggdags. Eller, jag snubblade mest hela vägen.

Idag känner jag mig helt enkelt som världens skabbigaste människa. Sitter här och lyssnar på Perfect Stranger och önskar att jag vore någon annanstans. Kommer inte göra något vettigt med mitt liv idag överhuvudtaget. Hejdå.

PEACE & KRAM

bird watchers

Ibland när man trycker ENTER så är det helt fel tillfälle. Just precis var ett sådant tillfälle. Hade skrivit en fin liten text, lagt upp en bild, tryckte ENTER och allting försvann. Men jag är inte bitter för det. Den där texten får helt enkelt gå till historien och jag får lägga upp bilden igen. Plus en bonus. Så är livet.





Som sagt så lade jag ner onödigt mycket tid på att sminka mig idag och det skimrade mer än någonsin. Både jag och solen. Våren är på väg. Jag kan känna det.

disturbia

När man är förkyld är det lätt hänt att man bara sitter hemma och tycker synd om sig själv. Jag hatar att vara förkyld. Därför försöker jag lura kroppen att jag är frisk och gå ut och leva livet som vanligt istället. Satt hemma och tyckte synd om mig själv i några timmar idag. Var uttråkad och sminkade mig bara för att se lite mer mänsklig ut. Har nog aldrig varit så noggrann och finurlig när jag sminkat mig. Snygg blev jag. Tog på mig min snygga skjorta och min snygga kappa och begav mig till stan för att dricka kaffe på Barista med Jimmy, Luke och Milla.

Väl hemma igen åt jag och mamma upp resterna från tofugrytan vi gjorde häromdagen. Till efterrätt bakade jag en valnötskaka. Jag känner mig lite piggare nu, men är täppt som fan i näsan. Sucks.

Nu sitter jag i alla fall här och njuter av Intersys musik. Ska nog ta och kolla på ett avsnitt av 'Hemlös' och sedan försöka sova.

PEACE & KRAM

torsdag eftermiddag...

... och jag vaknade för en dusch, tre telefonsamtal och en frukost sedan. Jag är förkyld. Det suger. Har inte tid med detta nu. Eller jo, det har jag. Nu ljög jag. Jag är ju arbetslös. Då har man all tid i världen. Well, som ni kanske förstår blev det inte riktigt som jag tänkt mig idag. Jag får helt enkelt besöka Arbetsförnedringen nästa vecka. Ska i alla fall försöka klä på mig och dra till affären idag.

PEACE & KRAM

crime time

Aerospace är helt fantastiska. Anna och Rodde gör världens bästa Spotify-playlists. BANANAZ <3 Jag längtar till Ozora mer än någonsin. Vi ska bara leva livet på riktigt en vecka. Njuta av solen och underbar musik och vackra människor. Det kommer bli det bästa någonsin. Kan de släppa biljetterna, snälla, please?

Har haft en trevlig kväll med Kneggan och Milla. Jag bjöd på guacamole, vegansk tzatsiki, vegansk salsa, tortillachips, kött och kyckling. Till efterrätt blev det varsin glasstrut. Nu har jag kört hem Milla och Kneggan har som vanligt satt sig på sin cykel. Min plan nu är väl att kolla på det sista avsnittet av 'Välkomna nästan allihopa', läsa Elle och sedan nanna. Ska försöka ta mig till Arbetsförmedlingen i mänsklig tid imorgon. Förhoppningsvis blir det en lunch med Milla i stan då också.



Vi är så fantastiskt vackra, vi tre. Det är helt fantastiskt. Man vill inget annat än att bara krama oss. Eller hur?

saturday night

Jag börjar känna mig förkyld. Det är inte okej. Jag vill ut och dansa. Man får helt enkelt hålla tummarna om att det blir dans i helgen. Ikväll ska jag ta det lugnt och bjuda mina vänner Kneggan och Milla på middag.

Jag är väldigt stolt över mig själv just nu. Har fått en hel del gjort under dagen. Handlat mat, skrivit in mig på Arbetsförmedlingen (ska dit imorgon), anmält mig till högskoleprovet och ringt några viktiga samtal. I'm on my way to get a life.

Annars så sitter jag mest och saknar William och hoppas på en resa till Barcelona inom en snar framtid.

onsdag idag

Pappa ringde och väckte för ett tag sedan. Hans kusin Gunnar gick bort inatt. Även om jag knappt kommer ihåg Gunnar, så kan jag inte låta bli att känna mig lite ledsen. Han var bara fem år äldre än min pappa, det vill säga född 1948. Han skulle alltså fylla 62 i år. Det är ingen ålder. Till Gunnars ära ska jag ta vara på denna dagen och på riktigt försöka göra något vettigt. Det hjälper ju inte att sitta och lyssna på Kent och dricka kaffe hela dagarna. Även om det är mysigt.

painted by numbers

Sitter och lyssnar på The Sounds och önskar att jag var med William just nu. Jag saknar honom jättemycket. Jag måste till Barcelona.

Har tittat på P3-guldgalan ikväll. Lika bra som alltid. Grattis till älskade Lars Winnerbäck som vann Guldmicken!



Har som sagt tillbringat dagen med min underbara Nanne. Vi tog lite löjliga bilder på oss själva innan vi stack till stan för att röja runt.

PEACE & KRAM

poker face

Har haft världens mysigaste dag med Nanne. Hon kom hit tidigt imorse. Jag bjöd på kaffe och nybakade scones med bara smör. Satt och pratade, kollade i skolkataloger och lyssnade på The Knife. Vi åkte in till stan. Handlade rökelse på Mandala. Tittade lite på second hand. Förbjöd oss själva att gå in i övriga klädaffärer. Drack mangolassi och ingefärste på Simpan. Drömde om töjningar igen. Dessutom kände jag mig ovanligt tjusig i min svarta kappa och svarta portföljeliknande väska.

Vinkade hejdå till Nanne på centralen och åkte hem. Tittade klart på Scrubs-boxen. Bra, nu tar inte det upp min ovärdefulla tid längre. Nu har jag en dålig dag helt enkelt. Har ätit en god middag, men det hjälpte inte. Jag känner mig bara allmänt ledsen och nere. Ett poker face hade varit bra att ha. Då slipper man alla frågor och peptalks.

Strax är det P3-guldgalan. Det känns fint i alla fall.

smile for the paparazzi

Se där, jag lyckades ta mig upp i mänsklig tid trots allt. Har en vacker klänning på mig. Lyssnar på pepp musik. Väntar på att Nanne ska komma hit. Vi ska dricka te och baka scones. Breakfast time! Senare idag ska vi fika på La Stella Del Nord. Har inte varit där på en evighet och Nanne har aldrig varit där. Vilken mysig dag jag ska ha!

mon slow

Ja, någonting gjorde jag med min dag i alla fall. Efter att ha suttit här hemma och degat ett antal timmar satte jag mig i bilen, lyssnade på Kent och körde till Nature för att köpa eteriska oljor. Ringde Suss när det var gjort. Åkte hem till henne och drack kaffe. Kvällen tillbringade vi på Ribban med Mackan, Max och Pärat där vi åkte skridskor. Väldigt nostalgiskt och väldigt roligt. Dock är jag snäppet bättre på att åka pulka.



I förra inlägget skrev jag ju om en gammal dagiskompis som hade hittat mig på Facebook. Jag plockade ju fram skolkatalogen och hittade snubben. Det är han i det krulliga håret. Viktor. Och snubben till vänster om honom är min goda vän Jimmy. Och tjejen till vänster om honom är Helena. Vi tränade friidrott tillsammans ett tag. Hon var alltid mycket bättre än mig. En gång vann jag dock över henne när vi tävlade i 400 meter. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv.



Detta är ju trots allt en blogg och jag har hört att i en blogg ska det finnas gott om bilder. Gärna dagens outfit. Spännande. Jag kan mycket väl tänka mig att ta löjliga posebilder (som den här ovanför) varje dag, men då är det för att jag i framtiden vill sitta och skratta åt mig själv. För nu tycker jag att jag är skitsnygg och att jag har världens skönaste klädstil. Man kan ju undra hur jag ser på saken om sisådär tio år. So, here you go. Dagens bild. Om det är intressant så vet jag inte varifrån strumpbyxorna kommer ifrån. Klänningen är från Indiska. Under klänningen gömmer sig ett par gråa jeansshorts från H&M. Kavajen har jag fyndat på Myrorna. Kepsmössan lever jag i. Likaså ringarna. Hejdå.

PEACE & KRAM

det här är helt fantastiskt

Här satt jag och lyssnade på Yann Tiersen. Här satt jag och kände mig lite smådeprimerad. Här satt jag och funderade på vad fan jag ska göra med mitt liv. Här satt jag och kände lite ångest.

Bestämde mig för att göra någonting som jag gör varje dag. Logga in på Facebook alltså. Inte så värst märkvärdigt. Två vännerförfrågningar. "Vilka är dessa människor?" Vi hade gemensamma vänner i alla fall. Godkänner förfrågningarna. Den ena personen börjar skriva till mig i chatten. Niklas Che Zinai. Påstår att han känner igen mig. Att han kommer ihåg mig från dagis. "Wtf", tänker jag. Ber honom hålla i hatten och vänta medan jag kryper in på vinden för att hämta de gamla skolkatalogerna. Minsann, där existerar han. Då hette han Niklas Hansson. Min gamla dagiskompis.

Detta är verkligen helt fantastiskt. För nu sitter jag här och lyssnar på Yann Tiersen. Nu sitter jag här och känner mig lite smålycklig och nostalgisk. Nu sitter jag här och känner att livet är inte helt hopplöst trots allt. Nu ska jag göra något med mitt liv.

PEACE & KRAM

la rupture

Idag är det söndag. Jag har i stort sett inte gjort något vettigt idag överhuvudtaget. Imorgon är det måndag. Det vill säga dagen då mitt liv börjar om på nytt. Så har det alltid varit. Dagen då jag ska vara den duktiga flickan igen. Vi får väl se hur det går. Har ställt min klocka på tidig morgon. Förhoppningsvis vaknar jag och gör något vettigt. Nu ska jag läsa och måla naglarna.

PEACE & KRAM

la femme des uns sous le corps des autres

Har hängt med mamma, mormor och morfar hela dagen. Nu är jag trött. Ska till Ica Maxi nu. Efter det ska jag hem till Milla. Serge Gainsbourg är underbar. Hejdå.

PEACE & KRAM

flummig fredag, lat lördag

Igårkväll, efter att jag ätit middag hos familjen i Klagshamn, drog jag hem till Anna och Rodde. En skön snubbe vid namn FJ kom dit också. Det var dags för flummiga fredagen och en väldans massa peptalk inför sommarens festivaler utanför Sveriges gränser.

Jag kom precis hem. Nu måste jag bara vakna till liv. Ikväll ska jag hämta mamma på Kastrup. Hon kommer hem från Rhodos då. Bra. Jag har saknat min mamma.

PEACE & KRAM

reste la

Igår påpekade min kära vän Suss hur långsam jag är på morgonen. Det brukade inte vara så. Det brukade vara tvärtom. Jag tänkte på saken och kom fram till varför jag medvetet är så seg. För att jag kan såklart. En av fördelarna med att vara arbetslös. Jag behöver inte slänga i mig maten och hoppa genom duschen för att springa iväg till jobbet. Även om jag saknar att jobba.

Nu sitter jag här och lyssnar på Keren Ann. Jag borde egentligen snabba mig lite. Anna och Rodde kommer snart och hämtar mig. Vi ska köra och hämta min bil på verkstaden. Måste bara smörja in mig, klä på mig och dricka kaffe. Typ. Det går snabbt.

PEACE & KRAM

que tu m'enterres

Igår, klockan 14.30 befann jag mig på bikramstudion. Åh, vad jag har saknat värmen. Tränade för en av de nya, Erik. Alltid roligt att träna för de nya förmågorna. Direkt efteråt körde jag och hämtade Suss. Vi körde hem till mig och gjorde oss vackra. Det var dags att fira vår 3-årsdag, sisådär fyra månader för sent. Jag bjöd henne på middag på Kin Long, en kinesisk restaurang som jag inte besökt på ett antal år. Underbar mat, gott vin, alldeles för trevlig personal och världens mest fantastiska inredning. Vi fick sitta på kuddar på golvet och äta. Då känner man sig som hemma. Efteråt bjöd Suss på kaffe på Barista. Sedan tog vi bussen hem, drack mangosmoothies, åt cheesecake och kollade på Scrubs.

Idag var det sovmorgon. Har inte gjort så värst mycket vettigt egentligen. Ätit frukost, läst tidningen, duschat, klätt på mig, handlat lite mat, kört hem Suss. Nu sitter jag här och lyssnar på Francoise Hardy och funderar på det där med ensamhet och hur mycket jag älskar min kropp när jag tränar bikram. Får fortsätta filosofera under andra omständigheter för nu tänkte jag storstäda.



PEACE & KRAM

boby chéri

Idag kom jag igång igen efter ett oändligt långt uppehåll från yogan. Det har känts oändligt i alla fall. Drog mig iväg till yin yoga med Joshua på bikramstudion vid 13.30. Det var så värt det. Det var så underbart. Jag mår så bra i kroppen. Eller ja, nu sitter jag vid datorn och då sitter jag helt fel. Fast det har egentligen att göra med att jag inte kan sitta normalt på en stol. I vilket fall som helst, HELT UNDERBART.

På vägen hem hämtade jag upp Milla. Vi åkte till Malmborgs och handlade nödvändigheter och sedan vidare hem till mig. Man skulle kunna säga att vi använde eftermiddagen/kvällen till att utnyttja mina tvångstankar och besatthet av listor och organisering till att trycka på hennes on-knapp. That's what friends are for. Åt snabbnudlar och gamla scones under tiden också. (Igår köpte jag tio paket snabbnudlar för 25 kr och i söndags bakade jag scones)

När jag kört hem Milla åkte jag hem till världens bästa Suss för att peppa till henne och kolla på dåliga MTV-program.

Väl hemma igen gjorde jag mangosmoothies och tittade på "American Pie: The Book of Love".

Nu sitter jag här och lyssnar på Emily Loizeau.

PEACE & KRAM

mamma

Fast inte min riktiga mamma. Hon är på Rhodos och njuter av en grekisk vinter med min moster och hennes man.

Sisåhär var det. Idag körde jag in till stan och mötte upp med Suss. Då träffar jag på Sofi Weckner. Background story: Jag har ju varit ideéllt aktiv i Sveriges elevråd - SVEA sedan jag var 14 år gammal. Verksamhetsåret 08/09 arbetade jag tillsammans med tre andra i projektledargruppen. Det var alltså vi som såg till att de nationella träffarna blev av. I början hade vi Sofi som chef. Hon blev vår mamma helt enkelt. Innan verksamhetsåret tog slut åkte hon till Palestina och sedan dess har jag inte träffat henne. Dessutom bor hon i Stockholm. Så idag, promenerar jag på Malmös gågata och så dyker hon upp. Jag blev så lycklig!

Direkt därefter mötte vi Luke och Milla på Barista, så då fick det bli lite kaffe där. Promenerade sedan vidare och det slutade med en del shopping. Jag gillar det. Inte min plånbok. Well well. Några snygga ringar, en skjorta, en behå och en tröja fick det bli. Köpte även läderremmar till mormor så hon kan fortsätta göra fina halsband. Fick dessutom en tröja av Suss när vi väl kom hem till henne. Fick mumsiga pannkakor också.

Nu ska jag fixa och dona. Som vanligt.

PEACE

håkan hellström, frukost, dusch: CHECK!

En sak som gör mig glad: Suss och jag har en favoritbloggare vid namn Michaela Forni som har samlat lite texter som hon skrivit och givit ut en bok på Vulkan. Idag fick jag hem våra böcker. "En bok om kärlek". Ser fram emot att krypa ner under täcket med en varm kopp te och sträckläsa den.

En sak som får mig att vilja gråta: Vargarna på Skånes Djurpark försökte rymma och de var tvungna att skjuta allihopa. Inget Skånes Djurpark utan vargar. Jag är ledsen.

Slutligen, innan jag fortsätter min dag med Coralie Clément tänkte jag svara på en fråga. Varför är det emot mina principer att fika på Espresso House?
JO, så här är det. När Espresso House öppnade i Malmö gick jag typ i högstadiet. Då tyckte jag att det var värsta coola stället och gick dit hela tiden. Det kändes lite som att vara på Starbucks. Efter ett tag gick det hela överhand och nu finns det sisådär tio miljoner Espresso House i Malmö. Jag är inte så mycket för kedjor helt enkelt. Det känns alldeles för kommersiellt. När jag ska fika vill jag sitta i flera timmar på ett unikt ställe där jag helst inte behöver träffa på folk jag känner. Därför är jag särskilt förtjust i till exempel Basement på Gamla Väster och Simrishamnsgatan på Möllan. Dessutom tycker jag att allting smakar konstgjort på Espresso House. Kaffet ska ju för fan vara gjort med hjärtat. Punkt slut.

100111

Godmorgon måndag. Snälla vakna till liv. Jag är jättetrött och jättehungrig. Jag är nog sämst i världen på att gå upp på morgonen. Hade lätt kunnat ligga i sängen några timmar till. Dock känns det som att det faktiskt är måndag och jag måste sätta igång med mitt liv någon gång. Nu blir det ingen flytt till kollektivet i Stockholm, så nu får vi väl se vad som händer med mitt liv.

Börjar nog med en stadig frukost och en renande dusch.

PEACE

december 2009



  • sålde merchandise åt name the pet när hon spelade på debaser
  • lussevaka hos mig
  • william kom hem från barcelona över julen
  • firade julafton hos pappa
  • på juldagen åkte jag till åhus och firade jul med mamma, mormor och morfar
  • dansade natten lång på wonk
  • nyårsfest hos mig

november 2009



  • jobbade på alla olika alla likas skolturné
  • förfestade hos suss
  • dansade nätter långa på kb
  • festade hos kneggan
  • champagneprovning
  • förfestade hos milla
  • festade hos mig
  • åkte till sthlm en vecka

oktober 2009



  • postutbildningarna med sveriges elevråd - svea på gotland
  • åkte till sthlm för andra förberedelsehelgen inför skolturnén
  • började jobba som workshopledare på alla olika alla likas skolturné
  • förfestade hos ralle
  • dansade långa nätter på kb
  • firade tovas 4-årsdag
  • firade mormors 80-årsdag
  • fikade på basement
  • festade hos mig

september 2009



  • tjejmaffian åkte till farmor och farfar
  • festade hos rodde
  • festade hos kneggan
  • hängde på barista
  • åkte till sthlm och utbildade mig i o/lika-materialet
  • sensation red i lund med suss
  • mediegymnasiets inspark och började gråta för att jag var hungrig
  • firade suss 19-årsdag
  • skånes djurpark med vännerna
  • åkte till sthlm igen för första förberedelsehelgen med alla olika alla lika

augusti 2009



  • fikade på espresso house trots att det är emot mina principer
  • hängde på sibbarp
  • firade petras 20-årsdag
  • hängde på golden
  • jobbade på kush
  • åkte till göteborg för att hänga på way out west (fick min ryggsäck signad av timo räisänen och dead prez)
  • tog med mig england hem från göteborg
  • malmöfestivalen
  • var på min första jobbintervju någonsin (fick jobbet)
  • fick punka på cykeln
  • firade fridas 18-årsdag
  • promenerade runt i bokskogen
  • var på någon slags fashionfest
  • sjöng singstar hos veronica
  • hängde hemma hos suss och filmade en massa

juli 2009



  • var på rhodos hos min moster och hennes man med mamma och jag skaffade mig en semesterflört vid namn jani när jag var på paradiso och dansade natten lång
  • min morfar gav mig en bil (tog körkortet tre dagar efter studenten)
  • mys med lillasyster
  • hängde på barista mest hela tiden
  • hängde på golden
  • festade hos elias
  • firade jockes 19-årsdag
  • möllevångsfestivalen
  • malin och hennes vän anna kom på besök
  • festade hemma hos mig
  • suss och jag hälsade på min mormor och morfar i åhus
  • hängde hemma hos kneggan
  • hade loppis
  • invigning av mormors konstateljé
  • festade hos rodde

juni 2009



  • hängde i parken bakom casinot
  • en massa fina vänner tog studenten och jag var där och firade dem såklart: axel, nada, rodde, andy, matilda, cizzy
  • jag tog studenten!
  • NARNIA med milla och suss, en fin kväll på musikkullarna
  • hängde hemma hos kneggan
  • hängde på golden
  • en vild midsommarfest hos kneggan
  • åkte till farmor och farfar med familjen
  • skånes djurpark med vännerna
  • stapelfestivalen
  • åkte till rhodos med mamma

maj 2009



  • mys bland blommorna på kyrkogården
  • hängde i Folkets Park med fina vänner och sockervadd
  • studentbalen på Heleneholms Slott
  • hängde med världens bästa Suss
  • hängde hemma hos vännerna på Möllan
  • hjälpte Ida att flytta till Rosengård och hängde där en hel helg
  • mys med lillasyster

april 2009



  • Elevrådskongressen ägde rum i Emmaboda och vi i projektledargruppen tackade för oss
  • grillade på stranden i Klagshamn med vänner
  • jag fyllde 18 och firade det med fest hemma hos mig och en konstrunda i skåne
  • drack min första lagliga alkohol på Lilla Torg, när vi firade Marcus födelsedag
  • chillade vid kanalen
  • fikade på Barista mest hela tiden
  • Suss och jag åkte till Linköping där vi var världens bästa funkisar på Rädda Barnens Ungdomsförbunds Årsmöte
  • skaffade mina efterlängtade dreads
  • valborg i Pildammsparken

mars 2009



  • Håkan Hellström på Store Vega, en mysig islänning agerade förband
  • fikade på Basement med fina klasskamrater
  • förfestade hos Johanna
  • skolan var rolig med Williams fina miner
  • festade hos Jens
  • mys med lillasyster
  • praktiserade på skolans mediebyrå
  • var lokalkändis på entré, det nya shoppingcentret
  • hängde i parken
  • Fever Ray på babel, en lustig snubbe med såg agerade förband
  • Emmaboda med Lovisa, Elvira och fina funkisar
  • spelade in musik med Ariel
  • 36 Crazyfists och Poision The Well på KB
  • flummade runt på lekplatsen vid skolan

februari 2009



  • skolan var rolig med spegelbilder, flummiga religionslektioner
  • lekte med Rebecca
  • köpte min biljett till Håkan Hellström och längtan var enorm
  • mamma kom hem från USA med en massa fina presenter
  • Lovisa och jag hängde i Emmaboda med våra fina funkisar och förberedde dem inför Elevrådskongressen
  • såg Backyard Babies på KB, Bullet! var förband
  • festade hemma hos Jens
  • hade ett spontant sportlov som jag mestadels tillbringade i Pildammsparken för att åka pulka
  • åkte till farmor och farfar med familjen och lekte i snön
  • lekte med Anna
  • åkte till Emmaboda med Lovisa igen och den här gången hittade vi världens mysigaste café i 50-talsstil
  • kollade på ishockey mest hela tiden

januari 2009



  • hängde med världens bästa Suss
  • festade hemma hos Jens
  • flummiga fredagen hos Rodde blev en fin tradition
  • skolan var rolig med alldeles för mycket kaffe för vårt eget bästa, hoppbilder, mys i röda soffan och experiment på "skolgården"
  • hängde på Golden med Sara och mitt falskleg
  • repade med bandet, Thank Buddha it's Friday!

2010

Ett nytt år.
Nya tankar.
Nya människor.
Nya planer.
Nya drömmar.
Nya mål.
Nya löften.
Nytt allt.
Förhoppningsvis.

Nyårsafton var klockrent. God mat, fin efterrätt, fina människor, fint tolvslag, fint allt.
Dagen efter kanske inte var lika fin, men morgonen delade jag med en fin människa i vilket fall som helst.
13.14 satt jag på ett x2000-tåg mot huvudstaden, bakfull och drömmande.
Så den 1-3 januari tillbringade jag i kollektivet Hollywood på Stora Essingen i Stockholm. Har vi tur är jag välkommen att flytta in där inom en snar framtid. Det hade varit fint. Det var fina dagar i Hollywood i alla fall.
Igår satte jag mig på ett tåg mot Uppsala. Det är där jag befinner mig nu. Hemma hos min goda vän Malin. Det är mysigt. Det är mycket snö här. Jag gillar det.


Nyårsdans är fint. All dans är fint. Jag och Milla var fina i våra fina klänningar.

RSS 2.0